Brev från Nooshi Dadgostar

Brev från Nooshi Dadgostar (V)

Vänner,

Jag kommer att tala digitalt den 8 mars och trots att vi inte kan träffas och göra sånt vi brukar göra på den internationella kvinnodagen – demonstrera, ordna panelsamtal, fackeltåg och fester – så ser jag fram emot det. Det är en tråkig och svår tid för många, men det hindrar oss inte att hålla liv i den feministiska kampen. Den är alltid aktuell, alltid livsviktig.

År 2020 slutade med en stor feministisk seger. Dagen före nyårsafton fick kvinnor i Argentina för första gången rätt till fri abort. Mindre än en månad senare kom istället ett bakslag. I vårt grannland Polen trädde en lag i kraft som i praktiken innebär att det nu är helt omöjligt att göra abort på laglig väg i Polen. Jag kommer att ta upp abortfrågan i mitt tal.

Jag kommer att tala om hur viktigt det är att förbättra arbetsvillkoren för de som jobbar i välfärdsyrkena. Trygga anställningar, rätt till heltid och rimliga arbetsscheman är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb utan att slita ut sig i förtid.

Jag kämpar för att kvinnor och tjejer ska slippa utsättas för mäns våld och jag vill stärka kvinno- och tjejjourernas arbete. Jag kommer självklart att ta upp det med i mitt tal.

Jag hoppas att ni följer mitt tal den 8 mars!

Nooshi Dadgostar

Dela den här sidan:

Kopiera länk