artikel

Vänsterpartiet Skånes 23 represenanter på kongressen i Karlstad 9-11 mars. Trea från vänster Umihana Rasovic Kusamovic från partiföreningen i Eslöv.

 

Ett Sverige för alla

Inte bara för de rikaste

 

Vänsterpartiets 42:a kongress, som ägde rum i Karlstad, avslutades söndagen den 11 februari.

En ny valplattform klubbades igenom med namnet ”Ett Sverige för alla. Inte bara för de rikaste”.  

Kongressen i Karlstad Congress Culture Centre började den 9 februari och Jonas Sjöstedts briljanta invigningstal inspirerade kongressen och gav media/pressen något att skriva om.

Jonas menade i sitt tal att Vänsterpartiet är det enda partiet som är vänster i svensk politik och att vi bär ett stort ansvar för att få Sverige mer jämlikt. 

Kongressledamöterna och besökarna blev dessutom inspirerade av Islands stadsminister Katrin Jakobsdottir, talesperson för Ung i Sverige Fatemeh Khavari, Henrik Malmrot från Ung nster, artisten Emil Jensen och Lisa Bergh från Rädda Barnen. 

Stämningen under kongressen var god och det var högt i tak. De tre dagarna präglades av bra diskussioner, gemenskap och erfarenhetsutbyte. 

Under kongressen togs viktiga beslut om bland annat billigare tandvård, ingen karensdag, förstatligande av apotek och bilprovningen, samt jämliksdata som innebär att SCB ska ta fram data på samtliga diskrimineringsgrunder. Dessa data ska baseras på frivilliga och anonyma enkätundersökningar. 

På kongressen diskuterades också kollektivtrafik, landsbygd, trygga jobb och ekobrottslighet vilket är viktigt för en kommun som Eslöv och byarna kring tätorten.  

Kongressen avslutades med att vi tackade av Rosanna Dinamarca, som nu lämnade partistyrelsen.

Jonas avslutade kongressen med orden:

Tillsammans gör vi skillnad och vi ses där ute.” 

Det gör vi!

Umihana Rasovic Kasumovic

Styrelseledamot Vänsterpartiet i Eslöv och representant för Skånedistriktet på Vänsterpartiets kongress i Karlstad 9-11 februari 2018.

På kongressen talade Umihana Rasovic Kasumovic från Vänsterpartiet i Eslöv om trygga jobb och den viktiga landsbygden.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk