Brev från Jonas Sjöstedt

Brev från Jonas Sjöstedt (V) inför 1 maj

Vänner,
För mig är första maj en av de finaste dagarna på året. Redan några veckor innan börjar jag känna förväntan i kroppen.

Att gå upp sådär tidigt på morgonen och ha hela dagen framför sig. Läsa igenom talet en sista gång över en kopp kaffe och en frukostsmörgås. Rätta till första maj-nålen på kavajslaget och ge mig ut i solen. Att få träffa er alla i demonstrationståget och på torget.

I år blir det annorlunda. Istället för att samlas och tåga bakom fanorna, får vi ses på andra sätt. Och vad jag ser fram emot att göra det. För jag vet att i den här tuffa tiden är det viktigare än någonsin att samlas. Att skicka en hälsning till en vän. Att fika digitalt. Att på olika sätt demonstrera för alla ska ha trygga jobb och råd att bo i en bra bostad. Att känna gemenskap.

Hoppas du också tar dig till Vänsterpartiets Facebooksida kl 12 på fredag. Då startar vårt livesända 1 maj-firande, där jag håller mitt tal. (Och du behöver inte något Facebookkonto för att se det.)

Allt gott,

Jonas

Dela den här sidan:

Kopiera länk