Brev från Jonas Sjöstedt

Brev från Jonas Sjöstedt (V)

Vänner,
Det här året har varit ett annorlunda år i politiken. I januari fick Sverige en regering med Socialdemokrater som bedriver högerpolitik. En lista på 73 punkter med politik för de som redan har, ska styra landet. Därför blev det inga pengar till välfärden i år. Istället sänkte regeringen skatten för de allra rikaste, så att de som redan har fick ännu mer.

Vi i vänstern ser hur det får effekter. Varje vecka får jag mail och träffar folk som berättar att välfärden håller på att falla sönder. Det är elever som blir av med lärare och elevassistenter. Äldre som får vänta allt längre på hjälp på äldreboendet. Barn som vill låna nya böcker, men som möter stängda bibliotek. Trots att det egentligen finns pengar, de skulle bara behöva fördelas mer rättvist.

Vi kämpar för en annan politik. Vi gör allt vi kan för att den elev som har det tufft ska få ha kvar sin assistent. Att de äldre ska ha någon i personalen som har tid att slå sig ner en stund. Att den som är i bokslukaråldern ska kunna gå till ett öppet bibliotek och låna den senaste PAX-boken.

I Göteborg lyckades vi rädda parklekarna och verksamheter för personer med psykisk ohälsa. I Malmö lyckades vi stoppa besparingar på skolan med 50 miljoner kronor. Det är vi som är botemedlet mot besparingarna. Och det är vi som kräver att regeringen skjuter till mer pengar till kommunerna.

Vi tvingade regeringen att ändra politik om Arbetsförmedlingen, nu ska vi göra det på fler områden.

Nästa år väntar en stor utmaning för vänstern. Regeringen vill inskränka LAS och införa marknadshyror. De vill att den som jobbat i hela sitt liv och kanske inte längre orkar lika mycket, ska kunna sparkas från sitt jobb. De vill att nyproducerade lägenheter ska bli så dyra att vanligt folk inte har råd att flytta in.

Det tänker vi stoppa. Tillsammans ser vi till att 73-punktsgänget inte kan genomföra sina dåliga förslag. Vi tänker göra protestvinden till en proteststorm.

God jul!
Jonas

P.S Glöm inte att vi har kongress i maj. Då ska vi anta ett nytt partiprogram. Redan nu kan du ta del av förslaget på vår hemsida. Och den 15 januari håller Hanna Cederin och jag medlemsmöte för att prata mer om det. Vi ses då!

Dela den här sidan:

Kopiera länk