artikel

Brev från Jonas Sjöstedt (V)

 

Hej!

Det finns en konstig högermyt om att vanliga människor får det sämre ställt när Vänsterpartiet får inflytande. Att skatterna blir så höga att det inte längre lönar sig att jobba. Inget kunde vara mer fel. Det som högern egentligen är rädd för är att deras gunstlingar – riskkapitalister, banker och miljardärer – skulle behöva dela med sig mer av kakan.

När bankerna och de rikaste bidrar mer kan vi genomföra ett rekordlyft för det stora flertalet hushåll och satsa på en riktigt bra välfärd. Med vår jämlikhetspolitik skulle vanliga familjer få kvar flera tusen kronor mer per månad. Mångmiljonären däremot, han skulle behöva bidra med några tusenlappar mer.

Det handlar om vilket land vi ska vara. Minskade klyftor gör Sverige bättre.

Nu är det hög tid att se till att detta blir verklighet. Så håll ut och kämpa sista veckan, tillsammans kan vi göra ett rekordval! 

Allt gott,
Jonas

Dela den här sidan:

Kopiera länk