Brev från Jonas Sjöstedt

Vilken valupptakt det blev!

 

Vänner,

Vilken valupptakt det blev! Att så många från alla olika delar av landet deltog är ett styrkebevis. Vi är många nu, som är redo att ta fajten för mer jämlikhet. Det kommer vara svårt att undvika att träffa en vänsterpartist i valrörelsen 2018.

I mitt tal på valupptakten pratade jag om löner. För trots alla vackra ord om att kvinnor och män borde tjäna lika mycket så fortsätter orättvisan. Om vi får chansen kommer vi gå in och höja lönerna i välfärdsyrkena, sektorer där det jobbar en hög andel kvinnor.

Alla de som sliter i korridorerna på akuten, alla de som springer i trapporna för att ge äldre en bra hemtjänst, de förtjänar så mycket mer än de får idag. Det talas mycket om hårdare tag i politiken idag. Men vet ni, det är dags för hårdare tag mot att kvinnor tjänar mindre än män. Det får vara slut på rean nu!

För jag vet att om vi går framåt i nästa mandatperiod kan vi genomföra detta. Det är dags nu. I varje kommun, i alla landsting, ja, i hela Sverige, är vi redo att tillsammans bygga ett jämlikare samhälle.

Nu kör vi!

Jonas Sjöstedt

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk