Brev från Jonas Sjöstedt

Vi levererar det vi lovar

 

Den 20 mars 2018 är en historisk dag för oss vänsterpartister. I valrörelsen 2014 stod vi alla tillsammans och lovade svenska folket att vi skulle göra allt vi kunde för att få bort vinstjakten från välfärden. Igår lade regeringen, efter krav och förhandlingar med oss, fram lagförslaget som gör precis det. Vi är ett parti som håller våra löften.

Den 16 maj debatteras frågan i riksdagen och sedan ska alla riksdagsledamöter lägga sin röst. Alla borgerliga partier och SD säger att de kommer att rösta nej till förslaget. Det gör de trots att deras egna väljare tycker som vi – vinstjakten ska bort ur välfärden.

Det betyder att frågan är långt ifrån avgjord. Vi måste fortsätta vara de som driver på och håller liv i debatten kring hur vi kan få en välfärd att lita på och där våra gemensamma skattepengar inte försvinner ner i fickorna på riskkapitalbolagen. Nu finns lagförslaget och det är vårt jobb att se till att det blir verklighet – nu i maj eller efter valet.

Därför vill jag be dig vara med och sprida den goda nyheten om att lagförslaget finns och att fortsätta ta debatten kring detta på jobbet, med vännerna och på sociala medier. Tillsammans kommer vi att lyckas.

Jonas Sjöstedt

Dela den här sidan:

Kopiera länk