Brev från Jonas Sjöstedt

Hej,

Idag är en bra dag. Det är en bra dag för alla skolbarn och äldre som använder välfärden och också en bra dag för Vänsterpartiet. Anledningen är att vi idag presenterade ett färdigt lagförslag mot vinstjakten i välfärden.

Välfärden blir bättre när den fokuserar på eleverna, de äldre och förskolebarnen, inte på att maximera vinsten åt bolagsägarna. Det som ingår i förslaget nu är skolan, förskolan, äldreomsorgen, LSS och annan verksamhet enligt sociallagen. Verksamheterna ska bara få ta emot skattemedel om de använder pengarna för det de är avsedda för. Vinstjakten i sjukvården måste också få ett slut. Där pågår en utredning som lägger förslag lagom till valrörelsen så att väljarna får ta ställning.

När vi presenterade förslaget idag så gick storbolagen propagandaapparat snabbt igång och skrek om hur hemskt de tycker det här är. Det gör de eftersom de förstår att förslaget innebär ett slut på deras vinstfest. Och där har de för en gångs skull rätt.

Förslaget idag är resultatet av överenskommelsen som Vänsterpartiet fick igenom med regeringen i början av mandatperioden. I mars ska riksdagen fatta beslut om ifall vinstjakten ska få ett slut. De debatterna ser jag fram emot.

Jag vill rikta ett stort tack till alla medlemmar som har hjälpt till med det här. Ni som delat artiklar i sociala medier, skrivit insändare och ordnat möten. Ni som har lyft frågan på alla tänkbara sätt. Utan er hade vi aldrig kommit så här långt!

Jonas Sjöstedt

På gång

Lördag 23 mars

Vänsterpartiet Skånes årsskonferens. Plats: Järnåkraskolan i Lund.

Representanter från V i Eslöv: Laila Fast Petrovic och José Fleitas. Ersättare: Anders Nilsson och Katja Laine.

Måndag 25 mars kl 18:00

Kommunfullmäktige sammanträder i Medborgarhusets A-sal. Mötet sänds live på eslov.se.

Söndag 14 april kl 18:00

Medlemsmöte Vänsterpartiet i Eslöv. Plats: Plats: Vänsterpartiets klubblokal på Vikingavägen 4 i Eslöv.

Söndag 21 april kl 17:00

Medlemsmöte med krimonologen Leandro Schclarek Mulinari som skrivit den uppmärksammade studien ”Slumpvis utvald” om ras och etnisk profilering. Plats: Vänsterpartiets klubblokal på Vikingavägen 4 i Eslöv.

Måndag 29 april kl 18:00

Kommunfullmäktige sammanträder i Medborgarhusets A-sal. Mötet sänds live på eslov.se.

Onsdag 1 maj

Tider och platser för 1 maj i Skåne kommer!

Onsdag 8 maj

Förtidsröstningen i valet till EU-parlamentet inleds.

Onsdag 8 maj kl 12-13

Lunchmöte med Vänsterpartiets vice partiledare Nooshi Dadgostar. Plats: Kulturen i Lund.

Tisdag 14 maj kl 18:30

EU:s hot mot kollektivavtalen. Möte med Ali Esbati, Vänsterpartiets arbetsmarknadspolitiske talesperson, och Tommy Jonsson, ombudsman med ansvar för internationella frågor på Transportarbetareförbundet. Plats: Mosaiken, Porslingsgatan 3 i Malmö.

Söndag 26 maj

Val till EU-parlamentet.

Måndag 27 maj kl 18:00

Kommunfullmäktige sammanträder i Medborgarhusets A-sal. Mötet sänds live på eslov.se.

Måndag 17 juni kl 18:00

Kommunfullmäktige sammanträder i Medborgarhusets A-sal. Mötet sänds live på eslov.se.

Måndag 30 september kl 18:00

Kommunfullmäktige sammanträder i Medborgarhusets A-sal. Mötet sänds live på eslov.se.

Måndag 28 oktober kl 18:00

Kommunfullmäktige sammanträder i Medborgarhusets A-sal. Mötet sänds live på eslov.se.

Måndag 25 november kl 16:00

Kommunfullmäktige sammanträder i Medborgarhusets A-sal. Budgetmöte. Mötet sänds live på eslov.se.

Måndag 16 december kl 18:00

Kommunfullmäktige sammanträder i Medborgarhusets A-sal. Mötet sänds live på eslov.se.

Söndag 11 september 2022

Val till riksdagen, Region Skåne och kommunen.

Följ oss på Facebook